PARFE FANTAZIJA SA BOROVNICAMA

Ne mogu vam riječima opisati ovu fantaziju, kremastu, ukusnu poput sladoleda...topi se u ustima i mami na još i još i još... :)

Naravno možete kombinirati voće koje volite, ali meni je ovako sa borovnicama definitivno predobra... lijepa boja i božanstven okus... Preporučujem da probate što prije - idealna za ljeto!




Kao podlogu za ovu tortu možete samljeti keks pa ga preliti otopljenim puterom, izmiješati i utisnuti u kalup. To bi bilo brže i bez korištenja rerne, a ja ipak preferiram pravi biskvit.

Kalup - 24 cm!


Biskvit:


  • 4 jaja
  • 4 kašike vruće vode
  • 8 kašika šećera
  • 8 kašika brašna
  • 1/2 praška za pecivo

Krema od borovnica:

  • 200 gr svježih borovnica
  • 120 gr šećera
  • 350 ml slatkog vrhnja (ja sam koristila Topping Cream - na bazi biljnih masnoća kao zamjena za slatko vrhnje)
  • 1 vrećica mljevene želatine

Šlag krema:


  • 250 ml slatkog vrhnja
  • 50 gr šećera u prahu
  • 1 čaša pavlake (kiselo vrhnje - 180 ml)
  • 1 vrećica mljevene želatine

Pripremiti biskvit na slijedeći način:

U posudu za miksanje staviti cijela jaja sa šećerom, dodati odmah vruću vodu i miksati najvećom brzinom 15-20 minuta dok masa dobije kremastu strukturu i svijetlu boju.
Brašno sa praškom za pecivo prosijati na umućenu smjesu od jaja i žicom lagano izmiješati da se fino sjedini.
Dno kalupa obložiti papirom i izliti smjesu. 
Peći u rerni zagrijanoj na 175° oko 15 minuta.

Ispečen biskvit malo prohladiti u kalupu, zatim ga okrenut na pladanj za serviranje i skinuti papir. Ostaviti da se ohladi.


U blender staviti borovnice sa šećerom i izblendati da dobijete finu jednoličnu smjesu.



Slatko vrhnje izmiksati da bude čvrsto, a zatim u njega dodati izblendane borovnice i sve skupa mikserom povezati.

Želatinu natopiti sa 4 kašike hladne vode, ostaviti da nabubri i zatim na laganoj vatri otopiti (ne smije prokuhati), pa je dodati u smjesu sa borovnicama i mikserom izraditi da dobijete finu kremu kao na slici ispod.


Oko biskvita staviti obruč, pa istresti pripremljenu kremu od borovnica i fino poravnati. Ostaviti u frižider da se stegne.


Sada pripremiti šlag kremu.

Izmiksati slatko vrhnje, pa dodati šećer i pavlaku, miksati da se sjedini.
Želatinu pripremiti kao u prethodnom postupku, otopiti na laganoj vatri i umiksati u pripremljenu smjesu sa vrhnjem.

Šlag kremu premazati preko stisnute kreme od borovnica i lijepo zagladiti nožem.


Ostaviti sve u frižider da se sve fino stisne.

Ohlađenu tortu dekorisati svježim borovnicama i listićima mente.


Vrijeme je za uživanje u ovoj fantaziji.

Nadam se da sam slikama uspjela dočarati ljepotu ove jednostavne i predivne ljetne torte.

Voila!





Mmmmmmmmm.....






Primjedbe

Popularni postovi